Postali smo člani STRATEŠKO RAZVOJNO INOVACIJSKEGA PARTNERSTVA na področju Mobilnosti SRIP ACS+

Postali smo članovi STRATEŠKOG RAZVOJNOG INOVACIONOG PARTNERSTVA u području mobilnosti SRIP ACS+

Javor France 7/3/23

SRIP ACS+ STRATEŠKO RAZVOJNO INOVACIJSKO PARTNERSTVO U PODRUČJU MOBILNOSTI

SRIP ACS+ Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo u području mobilnosti okuplja članove dviju udruga, Gospodarsko interesno udruženje ACS Slovenski avtomobilski grozd i Prometna udruženja pri Gospodarskoj zbornici Slovenije .

Automobilska industrija u Sloveniji sudjeluje s približno 10% u bruto društvenom proizvodu i više od 20% u slovenskom izvozu, a sve članice SRIP ACS+, uključujući sva područja mobilnosti, doprinose više od 17% u bruto društvenom proizvodu. Industrija ostvaruje 7,5 milijardi eura godišnjeg prihoda. U slovenskoj automobilskoj industriji postoji više od 100 Tier 1 i Tier 2 dobavljača i više od 600 pod-dobavljača nižih razina opskrbnog lanca. Svake godine više od 25% svih nagrađenih inovacija Gospodarske zbornice Slovenije dolazi iz automobilske industrije.

ACS - INDUSTRIJSKO OKRUŽENJE I STANDARDI

ACS je udruženje gospodarskih interesa slovenskih dobavljača za automobilsku industriju i proizvođača motornih vozila. U klaster su se udružili kako bi ojačali konkurentsku sposobnost i povećali dodanu vrijednost. GIZ ACS je središnja komunikacijska točka automobilskog klastera, podržana infrastrukturom. ACS podupire svoje članove u integraciji u globalnu industriju motornih vozila zajedničkom promidžbom i proizvodima više tehnološke sofisticiranosti. U tu svrhu promiče učinkovitost rada članica odgovarajućim istraživanjima i povezivanjem sa stručnim usavršavanjem i znanstvenim institucijama u zemlji i inozemstvu.

ACS u svoju mrežu povezuje proizvođače automobilskih komponenti u razvijenoj slovenskoj metalnoj, električnoj i elektroničkoj, strojarskoj, metalurškoj, gumarskoj, kemijskoj i tekstilnoj industriji. Kao iu industriji prijevoznih sredstava i pružateljima usluga istraživanja, razvoja, proizvodnje i drugih usluga koji razvijaju i proizvode proizvode i obavljaju usluge za automobilsku industriju.

Slovenska automobilska industrija i industrija dobavljača automobilske industrije tradicionalno je izvozno intenzivna i danas posluje prema automobilskim standardima priznatim u EU i na globalnom tržištu, kao što su QS 9000, VDA, EAQF i IATF 16949.

https://www.acs-giz.si/novice/v-srip-acs-plus-smo-pridobili-nove-clane-z-letom-2023-clan-partnerstva-tudi-revoz-dd-2023-02- 17